2008 - Pick Up Your Feathers and Dance

Thumbnail image"Pick up your feathers and dance" vertelt het verhaal van een revuegezelschap dat moeite heeft het hoofd boven water te houden. Er zijn mooie tijden geweest: grote tournees, uitverkochte zalen, juichende kritieken. Maar helaas, de revue is uit, de mensen komen niet meer kijken, het lukt niet meer om een aansprekend programma te brengen. De leidster van het gezelschap (Olga Onderdeboompjes) heeft in nauw overleg met de haar écht toegewijde secretaresse (Fientje de Lor) en haar financieel adviseur (Barend Bovenvet), voor de nieuwe show een nieuwe regisseuse (Mieltje Minder) en een nieuwe choreografe (Jantien Jovel) aangetrokken. Beide dames zijn ambitieus en willen een nieuwe, grote show op de planken brengen.

Voor een grote show is natuurlijk geld nodig. Fientje ontmoet in de kroeg een steenrijke patser die niet weet wat hij met zijn geld moet doen (Faas Dingemans). Faas wordt dolenthousiast en wil de nieuwe show financieren, op voorwaarde dat het dan "groots" wordt aangepakt: het moet een "wereldafscheidstournee" worden. Alle continenten moeten aangedaan worden, er moet gespeeld worden in de beste theaters en de show moet een internationale allure krijgen. Hij stelt één voorwaarde: hij blijft op de achtergrond, wil alleen door Fientje op de hoogte gehouden worden.

Er worden audities georganiseerd. Dan volgt een periode van repetities. Mieltje en Jantien doen er alles aan om van het zootje ongeregeld dat is aangenomen een goede show te maken. Faas, en dat maakt het voor hen zowel eenvoudig als lastig, vindt alles mooi, zolang er maar veel nummers met schaars geklede dames zijn.

Opgevoerd: 23 & 24 mei 2008
Locatie: Theater De Kom, Nieuwegein

Aanvullende gegevens