2010 - "Nog even een vraag"

Thumbnail imageHet eerste idee bij het maken van deze voorstelling was het in musicalvorm vertellen van de roemruchte Heinekenontvoering, die ons land een aantal weken in haar greep had. Er bleken te weinig aanknopingspunten te zijn voor een musicalscript. We hebben toen besloten het "criminele milieu" als uitgangspunt te nemen.

We hebben de familie Hollander bedacht: moeder Bep (weduwe van Nol, ooit een succesvol oplichter) met haar zonen Ferry, die al overleden is als onze voorstelling begint, Nol Jr., Arie en dochter Beb Jr. Dan zijn er de schoondochters Yolanda, de vrouw van Arie, Eleonore – de weduwe van Ferry – en Patries, de ex van Nol en moeder van het enige kleinkind van Bep Sr.

Schoonzoon Dirk-Jan, echtgenoot van Bep Jr. heeft zojuist 5 jaar gevangenisstraf opgeknapt en moet de dood van zijn zwager Ferry, die ook zijn boezemvriend was, nog een plaats geven.

Naast de Hollanders komen we ook nog Bert en Selma tegen. Bert is huisvriend, maat van de oude Nol, die zijn Selma verzorgt die door een hersenbloeding invalide en afatisch is. Zij vervullen binnen het Hollandergezin een "oom en tanterol".

Karin is de thuiskapster die Arie niet alleen knipt, maar ook op andere manieren pleziert; zij wordt van nuttige informatie voorzien door haar vriendin Claire, die dat zelf niet in de gaten heeft. Ten slotte is er Tudy; zij is ooit aan komen lopen bij Bep Jr. en bood gezelschap toen Dirk-Jan in de gevangenis zat. Haar heftige hoofdpijnen zijn slechts te bestrijden met de wonderpillen van Patricia.

Als de kruitdampen van het schot zijn opgetrokken kan het verhaal beginnen..................

Opgevoerd: 12 & 13 maart 2010
Locatie: Theater De Kom, Nieuwegein

Aanvullende gegevens